TAGDÆKKER TRAINEE FORLØBET

Her kan du læse mere om Tagdækker Trainee forløbet

HVORDAN FOREGÅR TAGDÆKKER
TRAINEE FORLØBET?

Tagdækker Trainee lærer dig både hvordan en arbejdsplads fungerer og introducere dig samtidigt også til tagdækkerfaget.
Forløbet er en veksling mellem praktik ude hos en mester og skoleforløb i Vejen.
Her lærer du om faget og hvordan dagligdagen ser ud som Tagdækker.
Den giver dig ligeledes muligheden for at få noget erhvervserfaring indenfor en branche, som mangler hænder.

Tagdækker Trainee-forløbet indledes med en prøvepraktik, hos en mester, tæt på hvor du bor. På den måde kan du afprøve faget, mester kan se dig an og du kan fornemme hverdagen i virksomheden

Første skoleophold forgår i Vejen og tager ca. 2,5 uge, Du vil i hele perioden bo på Vejen Idrætscenter, hvor du har fri adgang til alle aktiviteter. På Skoleforløbet får du grundlæggende kendskab til tagdækning og svejseteknikker. Du får også de lovgivende certifikater, det kræver for at arbejde på taget. Du vil ligeledes blive bedre til at kommunikere og samarbejde.

I denne praktikperiode kommer du tilbage til den mester, som du havde prøvepraktikken hos. Du får lov til at afprøve noget af det, som du har lært og du får mere kendskab til hvordan hverdagen er som tagdækker.

Andet skoleforløb foregår også i Vejen og du vil igen bo på Vejen Idrætscenter. Skoleforløbet varer igen ca. 2,5 uge og du vil få endnu mere kendskab til branchen og faget. Du vil denne gang møde nogle af de samarbejdspartnere, som branchen samarbejder med. Vi vil arbejde med stillads, tagdækning og isolering, bæredygtighed, kommunikation og samarbejde.

HVOR FOREGÅR FORLØBET?

Trainee-forløbet foregår i Vejen (Syddanmark). Når du er i praktik, foregår det hos en tagdækkervirksomhed, tæt på hvor du bor.

INDHOLD PÅ FORLØBET

Indholdet på forløbet er en blanding af teori og praktik – med stor vægt på det praktiske. Undervisningen afvikles af faglærere fra tagdækkeruddannelsen og eksperter med viden om teori, praktik eller produkter.

Fagligt: Du vil blandt andet blive undervist i svejseteknik, lægning af tagpap, inddækning med metal, udlægning af isolering og mekanisk fastgørelse. Du vil også få lovpligtige certifikater, så du er sikker på taget.

Personligt: Du vil, uanset din baggrund, udvikle dig personligt, blive bedre til at kommunikere og stærkere til at samarbejde.

KOST OG LOGI UNDER FORLØBET

I forbindelse med skoleophold, har Phønix Tag Materialer indgået en aftale med Vejen Idrætscenter, hvor du overnatter under Tagdækker Trainee forløbet.

På Vejen Idrætscenter har du fri adgang til centerets gode faciliteter.

I forbindelse med skoleophold og udflugter er der sørget for forplejning (morgenmad, frokost og aftensmad inkl. drikkevarer). 

Du får ligeledes gratis transport mellem Vejen Idrætscenter, og det sted hvor der undervises.

HVOR LANG TID TAGER FORLØBET?

Forløbet varer i alt 9 uger, inklusive 4 ugers virksomhedspraktik som afvikles i forbindelse med forløbet. Skoleforløbene varer ca. 2,5 uge hver. En del af virksomhedspraktikken er fastlagt til at skulle afvikles mellem de to skoleperioder, resten af praktikken kan aftales med din tagdækkermester.

EFTER ENDT FORLØB

Når du afslutter Tagdækker Trainee-forløbet, har du flere muligheder ofr fremtiden. Du kan vælge at gå uddannelse som tagdækker eller arbejde som ufaglært i tagdækkerbranchen. Du vil have mulighed for merit i efterfølgende uddannelse. Tagdækkeruddannelsen giver dig adgang til videregående uddannelse – Du kan se mere på UG.dk

KONTAKT OS

    Karin Askholm

    Rekrutteringsansvarlig